Föremål

    

Inventarienummer: M6609   Sakord: Selbåge , Selkrok

Material: BjörkJärnLäder
Teknik: SnidatMålatSkulpterat

Säljare till museet: N M Åmell 

Selbåge, av björk. Målad i rött och blått. Den har en oval och avrundad form, krönt med tre rödbemålade knoppar och på sidorna dekorerad med två stiliserade drakar i snidad dekor i rött och blått. Dekorerad med snidade rännor och marinblå bemålad. Runt bågens inre kant snidad, hopplistliknande bård. Selbågen vilar på två fastpluggade selklackar i oval form. De är stoppade med halm och underifrån klädda med läder, fastspikade till trästommen, på översidan räfflade.


Selbågen vilar på två fastpluggade selklackar i oval form. De är stoppade med halm och underifrån klädda med läder, fastspikade till trästommen. Den är dekorerad med snidade rännor och marinblå bemålad. Selbågen har en oval och rundad form, krönt med tre rödbemålade knoppar och på sidorna dekorerade med två stiliserade drakar i snidad dekor i rött och blått.

Tillstånd: En del av bemålningen är borta. Läderklädseln är delvis förstörd och järnspikarna är rostiga.

(Ur dokumentation av KF 93-04-16).


Selbåge, av björk. Målad i rött och blått. Skulpterad: krönpartiet med tre knoppar, bågens ändar uppåt- och tillbakasvängda och slutande i stiliserade fågelhuvuden. Runt bågens inre kant snidad, hopplistliknande bård. Fasta selklackar, på undersidan läderklädda, på översidan refflade. Br. 50,5 cm. H. 23 cm. (Ur lappkatalogen).


Skriv kommentar

Förnamn   Efternamn  
Gatuadress Ort
E-post Säkerhetsfråga (lös räknetalet) 5 + 7 =  
 
Skriv ut   Dela: Facebook Twitter
Upptäck mer


GRUPPORTRÄTT BOSTADSHUS BÅT

BOSTADSHUS BONDGÅRD

TÄTORTSBEBYGGELSE LANDSBYGDSBEBYGGELSE

Litografi

Sked

Radiomottagare