Föremål

        

Inventarienummer: M8660   Sakord: Raklåda

Material: BarrträMässingLäder
Teknik: SnickratGjutetSkuret
Tid: 1827

Raklådan består av en rektangulär låda och ett lock fastspikat till lådan vid ena änden. En bit läder hänger kvar vid spiken. En spik av mässing är placerad vid andra änden av lådan. Raklådan har ett runt fack för en raktvål och ett rektangulärt för rakkniven och andra rakredskap. Raklådan är omålad. Raklådan är daterad och märkt på lådans botten "1827 DIMN 63" och "KNS".

Tillstånd: Locket är avslaget vid ena änden. Läderstycket är bara delvis bevarat.

(Ur dokumentation av KF 93-05-24).

Raklåda, av trä. Rektangulär. Med vridbart lock. Tvenne fack, ett för rakkniv och ett för tvål. Märkt å bottens undersida: 1827 Di MN. 63. Längd 27,7 cm, bredd 5,6 cm, höjd 3,9 cm.

(Ur lappkatalogen).

Raklåda, av furu. Avlångt rektangulär och försedd med ett runt en spik svängbart lock. I lådan två utrymmen, dels ett runt koppformigt, dels ett avlångt rektangulärt. I utrymmena speciellt det runda finns rester av vad som förmodas vara raktvål. På spiken sitter även en läderbit och i andra änden av lådan ett stift med stort blomformat huvud av mässing. På undersidan inristat: 1827 DIMN 63 och svagare KN8. Längd 27,8 cm, bredd 5,8 cm, höjd 3,7 cm.

(Ur lappkatalogen).


Skriv kommentar

Förnamn   Efternamn  
Gatuadress Ort
E-post Säkerhetsfråga (lös räknetalet) 2 + 7 =  
 
Skriv ut   Dela: Facebook Twitter
Upptäck mer


BOSTADSHUS

ARKEOLOGI GRAVFÄLT GRAVHÖG ARKEOLOGISK UNDERSÖKNING GRAVANLÄGGNING

BERG HAV

Skråpokal

Mjölkflaska

Vävprov