Titel: Utdrag af kyrkorådets protokoll ……….

Socken/stad: Haverö

Utdrag af kyrkorådets protokoll hållet i Haverö den 6 januari 1805. Hos undertecknad Pastor hade blifvit anmält att Torparen N.N. på Öfverturingen sistlidne juledag om aftonen i dess Faders bonden N.N.:s på Öfverturingen hus föröfvat oljud, förargat föräldrarna och betedt sig oanständigt. Nämnde N.N. sökte väl i början på skedd kallelse neka till sitt oartiga uppförande, men sedan dess Fader med ömhet förehållit honom dess obeskedliga uppförande och vittnen äfven bestyrkt sanningen däraf, stannade kyrkorådet i det beslut: att N.N., som förgådt sig emot den sonliga vördnad han pliktig är sina Föräldrar och för den förargelse han åstadkommit på denna helgedag, skall i böter därför till kyrkan erlägga En Rdr Banco samt inför kyrkorådet, bedja sin Fader om förlåtelse. Datum ut supra /underskrifter/.

Af M-g.: Kyrkotukt i forna dagar. Från det forna Medelpad. Några kulturbilder ur sockenkrönikorna.