Titel: Från Skog

Meddelare: Johannes Edholm

Socken/stad: Skog  By/kvarter: Överveda

iäg mins män far täla om och de var i Övered då dett var en trölbuföring som for genom Byn en mi sommar afta, emellertid män far och fler vä han som höle sällen och dôm sôm läke kräka. Emellertid gek ett fetå i genom By och derri e den fetå for en den träbufäninga, men egendomligt nog fek dom, inte si nan ting, emellertid hade men far Huen och han torde nog höre en den bufäninga han å huen luffa å ett stykje i frår gån, emellrtid fek huen säg ett slag tå en den Bufäninga så han komme ti bax vä rompa mell bena och gek på ri föter, egendomligt nog vat huen aldrig fäl och såg utt för att ha en falig verk så att papa ba nan skjute hun.
iäg kom iust i hôg en Strôf sen iäg var en liten påjke, dett var, eh bonne i Övered som hade dräjen ifrån Nordingrå. Fålkje der om krin och inno Byn hade fott den upfatninga att en den dränjen hade Bäran, de var na ener som hade set ett besönnerligt jur och dom sae att dett könne inte vära na anne än bäran, emellertid på hösten dä dôm hål på sära säa tå åkeren och håll på hässja då fek dôm nog si hôken e den besönnerlige jure var bekantvä, de var der vä Hässa der på konsegle i lava Dräjen emellertid vatt iäg för ti och si edden besönnerlige jure heller Bäran dôm källe men han var besönnerligen, han var insäm en rul som dôm beganne dä dôm rula ut kaken men han klinre insöm en mylstäk och var ful vä priker och e den prika glansje söm de vöre öga, men han hade bråtom och for fott då iäg sägen, så nog tror iäg ätt. Bäran ha fönnes.