Upptecknare: Joh Johansson
Meddelare: Hem.äg Ph. Dahlin  År: 1948

Socken/stad: Indal  By/kvarter: Kårsta

En torphustru i 30 års åldern bodde med sin 7 å 8 årige son ett ensligt beläget ställe Gräsdalen i Indals socken. En äldre man bosatt i Arklo by Indal siktet tryckt mot en av fönsterrutorna i deras stuga. Mannen hade mössan på sitt huvud. Gossen som tidigare ej sett den döde beskrev honom nu för modern så hon kände igen honom. Modern som ej kunde se synen gav gosssen stryk av riset enär hon trodde att sonen ville skrämma henne. +- Händelsen inträffade omkring år 1880. Numera äro mor och son döda men händelsen omtalades av sonen år 1917.

Nordiska museet. Frågelista. Sp.lista 195 II.