Uppteckning nummer LMV-M221b

Titel: Barn som hon skulle ha haft

Meddelare: Hustru Karin Eriksson  År: 1915

Socken/stad: Graninge  By/kvarter: Östergraninge

Det berättas, att det var en storbondgumma i Granvåg i Sollefteå, som ställde om så, att hon inte skulle få mer än två barn, och det lyckades också för henne. Men då hon skulle till att dö, blev det svårt för henne. Det kom fullt med småbarn till henne i sängen, tyckte hon, och det skulle vara alla de barn, hon skulle ha haft, om hon inte satt sig emot Guds mening.

Det fanns redan en uppteckning med numret 221. Den hade kortrubriken: Gamla bröllopsseder, som ännu till det mesta äro i allmänt bruk. Där får denna uppteckningsnumret: -221