Titel: Kortrubrik saknas.

Meddelare: Hemmansägare Per August Uddfors  År: 1915

Socken/stad: Stigsjö  By/kvarter: Böle

Det var långt tillbaka i tiden då Bredsjö-Ante ännu var i sin verksamhet. Då fanns här i Stigsjö en lappsk trollkäring , som de kallade "Lapp-Maglena." Som alla lappar var hon begiven på brännvin. Nu var det vid ett tillfälle bröllop i Hanaberg. Maglena kom dit rå förmiddagen på "stordan" och tiggde brännvin, men hon fick intet. Då trollade hon så, att det var lögn få grytan att koka. De eldade på av alla krafter, men det hjälpte inte. De blev rysligt illa ute, för de skulle ha maten färdig, tills bröllopsfolket kom från kyrkan, Men lyckligtvis kom "Bredsjö-Ante" dit till gården. Han var på resa från Härnösand och hem till Ljustorp. Då han fick veta huru det var ställt, sade han till Maglena:_ "Du är Lapp-Maglena, och jag är Bredsjö-Ante. Nu ska vi se, vem som rår." Sen gick han och blåste på elden under grytorna. Men då blev det fart på dem! De måste lyfta ned dem på golvet, och där kokade de lika bra.