Titel: En spökhistoria

Socken/stad: Nätra

Efter som Jag har läst i Övik allehanda en pris tävlan om skrock och vidskepnelse kan jag beretta en liten erfarenhet som jag antager är nog utan värd, men det fins väl plats för den i pappkorgen.
Medan jag var hemma i Nätra hade jag ett ärende till Övik Och gick hemifrån sent på dagen så att på kvällen besluta jag mig för att tinga en säng för natten i en bekant bondgård som var beryktat att vara välbergat Och förfäderna skulle ha haft Bjäran eller tamtess som skulle ha dragt deras förmögenhet till gården Jag blev anvissatt på en säng i ett rum på Övre våningen och efter som Jag var trött av gången såmna jag medsamma men vakna ungefär efter en timma hörde att det dundra tjöt och spela alla sorters melodier så att jag börja tro det var smånäker som roa sig rumst Jag låg och hörde på Oväsendet och musiken en god stund men efter som den ej sluta steg jag upp och rusta på mig för att smyga mig därifrån på natten. Under tiden blåste det upp ett häftigt blåväril som det kallas och så börja musiken gen i muren och när jag ser efter var ej spjället igensjutet Och där var hela orsaken till Oväsendet och musiken. Jag ruste av mig igen och somna gott till mårgen.

Undertecknad /S.Å.K. den 22/1 1925/