Titel: Att få veta sin tillkommande

Meddelare: Folkskolelärare J. Viberg

Socken/stad: Vibyggerå  By/kvarter:

Hemma har följande medel att få veta sin tillkommande varit mycket vanligt. Nio torsdagskvällar å rad går man ut och räknar nio stjärnor varje kväll. Den person av motsatta kön, som först kommer och tar en i hand efter den nionde kvällen, skall man bli gift med. Men - och detta är en djäkla klausul - blir det mulet någon av de nio torsdagskvällarna, så att man ej kan räkna nio stjärnor på himmelen, så måste man börja om från början. Jag har själv försökt detta medel men det lyckades mig ej nå slutet på räkningen. Det kom någon mulen kväll emellan och förstörde det hela för mig.