Titel: Människokött - rävagn

Meddelare: Hustru Fredrika Edman (Bäckman?  År: 1917

Det påstår, att räven skall vara alldeles befängd efter människokött. Om man knyter ett stycke sådant i ett snöre och drar efter sig ute i skogen och hemåt, skall man kunna locka rävarna ända till stugan, så att de står och tittar in genom fönstret om kvällen. På ett ställe stod det ett lik på logen. En rävjägare var dit och skar ut ett stort styke kött på tjockaste stället. Men sedan blev han ideligen förföljd av den döde, som "gick igen" och ville ha tillbaka sitt köttstycke. Jägaren måste slutligen gå till prästen och få hjälp mot den döde. Var detta inträffade, vet jag ej, men man har då här trott, att historien är sann.

Samma uppt. även under rubrik: IV. Kyrkan och kyrkogården. d. ) "Medel" från kyrkan och kyrkogården. 4. ) Dödben, dödkött, hår, naglar, likkistspikar och andra kistdelar; gravvårdar.