Titel: En, som "gick igen"

Meddelare: Torpare Esaias Ödberg  År: 1917

Socken/stad: Grundsunda  By/kvarter: Öden

Inspektor Schults på Olovsfors "levde och rejol" i min barndom. Hans fru dog och "gick igen". Brandvakten mötte henne ideligen på nätterna. Han tog slutligen mod till sig och frågade, vad hon ville. Hon talade då om, att hon bak fönsterpanelen inne på kontoret gömt en tia. Den ville hon, att vakten skulle söka reda på och lämna åt hennes man. På morgonen gick han in på kontoret och talade om för Schults att han träffat frun och talat med henne. S. blev elak och skulle köra ut karlen, men han sade, att han först skulle uträtta fruns ärende. Så gick han och tog fram tian och lämnade S., men då svimmade denne.

omkr. 70 år