Titel: Bära in selen på julkväll

Meddelare: Hustru Maria Söderlind  År: 1917

Socken/stad: Arnäs  By/kvarter: Norrälvsjö

Mamma talade om detta: I hennes ungdom tjänade i Bygdom en flicka, som hon mycket väl kände. En pojke, som hette Boman, gick och friade till flickan, men hon ville inte veta av honom. Nu har det varit det talet, att om en ogift bär in selen på julkväll utan att veta om, huru det förhåller sig, får den se sin tillkommande i en "skepnad. " Med tanke på detta, skickade husbonden pigan efter selen. Då hon kom in frågade han : " Såg du någon?" "Jo, den här tok - Boman går ute och driver i bara" skjortärmarna, " fräste flickan till - Hon blev gift med Boman.

Samma uppt. även under rubrik: III. Högtider. g.)"Märken" under julen - magi.