Titel: "Bim-Sven" bodde i Viken i Torp. …….

Meddelare: Johan Sjölund  År: 1908

Socken/stad: Borgsjö  By/kvarter: Ede

"Bim-Sven" bodde i Viken i Torp. Han var en riktig trollkarl och i övrigt en stygg människa på alla vis. I sitt hem levde han som en satan, luggade och slog käringen sin. Det där kom för öronen på prästen Stjernberg, och han for då över till Viken och tog Sven i upptuktelse. Det var vinter, så att prästen körde över sjön. Då han kom tillbaka, stannade hans häst mitt på sjön, och det var alldeles omöjligt få honom ur fläcken, huru han än slog och väsnades. Först sedan han gått tillbaka och förlikt sig med "Bim-Sven", gick det komma åstad.

Ur Hammarsedtska arkivet. Nm: Trollkunniga I.