Titel: "Drömgröten"

Meddelare: Änka Maria Kristina Westlund  År: 1917

Socken/stad: Grundsunda  By/kvarter: Nyland

Flera stycken kan koka "drömgröt" tillsammans. Det skall göras en torsdagskväll strax före sänggåendet. Alla, som ska vara med, hjälpas åt att sätta grytan på elden, var och en slår i en skvätt vatten och släpper dit en näve salt.
Då vattnet kokar , tar man var sin näve mjöl och alla håller samtidigt i gröttvaren och rör i mjölet. Så äter man gröten ur samma kärl, under det man sitter på en sak, som man aldrig förr suttit på. Allt detta skall göras stillatigande. Så går man till sängs utan att först dricka något. På natten drömmer man, att någon kommer och ger sig vatten. Den samme skall man bli gift med.