Uppteckning nummer NM-HEU43755_5

Titel: Annandagens morgon har man god tid ………….

Upptecknare: Erik Moberg

Socken/stad: Torp

Annandagens morgon har man god tid att ligga å slumra ett tag, då är det ingen otta eller något som bråskar på. Dagen fortsätter sin jemna gång med regelbundna måltider och kaffe med dopp emellanåt. När man kommer till annandagen då tycks man ha fått igen rättigheterna å gå och hälsa på varandra så då kommer det alltid någon på besök. Då skall man alltid bjuda på kaffe och de goda kakorna. Så går dagen till 4-tiden, då brukar det alltid vara söndagsskolfest här på kapellet, där det brukar samlas fullt hus. Det är mest barnen som tjänstgöra å sjunger å läser å så brukar det komma en tomte med en säck på ryggen med äpplen å karameller. Å så någon som har varit flitig å trogen får alltid någon belöning i form av en bibel. Ja så går man då hem igen och det brukar bli sent på kvällen.

Erik Moberg är född omkring 1880.

Nordiska museet. Frågelista. Traditionell jul och Modern jul, bd 2, s 415.