LyssnaTitelMusikminnen. Werner Trondsson berättar (del 2 av 5) 

Spellängd4:47 

  Länk till nerladdning av ljudfilen

BeskrivningOm att markeringen i senpolskan blir markering på varje takt. Demonstrerar med en låt. Om att Werner har spelat till många dansare, som dansat senpolska. Om dragspelaren Lill-Birger. Om att de spelade på logdanser och 50 årskalas. Om ett tillfälle när de spelade i två dygn och att det bara sjöng i huvudet av låtar när han till slut skulle sova.

Om att de ibland spelade till bröllop. Om ett tillfälle när de spelade till klockan 5 på morgonen. Om att de spelade hambo och valser, om polskedans, då 80-åringar dansade för fullt.


Spelmannen Werner Trondsson (f.1911), Säter, Östavall, spelar och berättar för Inger Stenman och Jan Wolf Watz (inspelning). I köket vispar vännen Karin våffelsmet. Werner porträttfotograferades senare av Ilona Linder och finns med i den fotobiografisk utställningen Toner i våra liv, producerad av Länsmuseet. Inspelningen gjordes inför Folkmusik- och dansåret 1990, som ett samarbete mellan Sveriges Radio Sundsvall och Länsmuseet Västernorrland. Året är 1990
 

Relaterat material:


  Musikminnen. Werner Trondsson berättar (del 1 av 5)
  Musikminnen. Werner Trondsson berättar (del 3 av 5)
  Musikminnen.Werner Trondsson berättar (del 4 av 5)
  Musikminnen.Werner Trondsson berättar (del 5 av 5)


Skriv kommentar

Förnamn   Efternamn  
Gatuadress Ort
E-post Säkerhetsfråga (lös räknetalet) 3 + 1 =  
 


Skriv ut   Dela: Facebook Twitter
Upptäck mer


Vy

BOSTADSHUS

HÄRBRE

Stol

Fälltäcke

Vril