Verksamheter

Skriv ut   Dela: Facebook   Twitter

På Murberget arbetar ett 70-tal personer inom en mängd olika områden. Här presenterar vi några av museets olika verksamheter.

Arkeologi

I tusentals år har människor levt i Västernorrland. I landskapet finns spår som kan berätta mer. Museets arkeologer samlar ständigt in ny kunskap. Visste du att det finns omkring 10 000 fornlämningar i länet?

Pil Läs mer om arkeologernas arbete

Vinjett arkeologi

Byggnadsvård

Behöver du råd inför renoveringen? Museets byggnadsantikvarier kan svara på frågor om alltifrån färg och material till hur väggarna ska isoleras. Inom uppdragsverksamheten arbetar vi också med antikvarisk medverkan vid restaurering av kyrkor och andra lagskyddade byggnader.

Pil Läs mer om byggnadsantikvariernas verksamhet

Vinjett byggnadsvård

Konservering

Att ta hand om gamla föremål är ett hantverk. Museets konservatorer jobbar både med att sköta om museets föremål och med uppdrag ute i länet. Även som privatperson kan du få goda råd!

Pil Läs mer om vad en konservator gör

Vinjett konservering

Hemslöjdskonsulenter

På museet finns länets hemslöjdskonsulenter. De arbetar med att föra vidare kunskapen och intresset för hemslöjd. De håller i kurser, slöjdträffar och slöjdklubbar för barn.

Pil Läs mer om hemslöjdskonsulenterna

Vinjett hemslöjd

Konferens

På museet finns både stora och små lokaler att hyra. 

Pil Läs mer om de lokaler vi kan erbjuda

Vinjett konferens

ABM Resurs

ABM Resurs drivs av museet, Landsarkivet i Härnösand och Länsbiblioteket Västernorrland. Syftet är att öka samarbetet mellan institutionerna.

Pil Läs mer om vad ABM Resurs gör

Vinjett ABM Resurs

Kulturarvs IT

Kulturarvs IT skannar och registrerar arkivhandlingar, böcker och skrifter, foto- och föremålssamlingar för att göra materialet tillgängligt och sökbart på nätet.

Pil Läs mer om verksamheten på Kulturarvs IT