Arkiv

Skriv ut   Dela: Facebook   Twitter

Här hittar du information om vilken typ av material som finns i museets arkiv.

Ämbetsarkiven

Bland ämbetsarkiven hittar du allt som rör museets verksamhet sedan Västernorrlands Museisällskap bildades 1880. Här finns till exempel antikvariska ärenden, dokument om utställningar, byggnader och personal. Här finns också museets samling av pressklipp, som är en utmärkt ingång till länets historiska händelser det senaste århundradet!

Pil Register över ämbetsarkiven

Enskilda arkivsamlingar

I samband med att museet har samlat in föremål, byggnader och folkminnen har en mängd arkivmaterial kommit i museets ägo. Bland de enskilda arkiven hittar du handlingar efter både kända och okända västernorrlänningar, gårdar, föreningar och företag.

Pil Läs mer om vad som finns i de enskilda samlingarna

Dokumentsamlingar

Museets dokumentsamlingar innehåller handlingar ordnande efter tid, geografi eller något specifikt ämne som de har gemensamt. Här finns till exempel Västernorrlands största samling av medeltida dokument.

Pil Läs mer om vad som finns i dokumentsamlingarna

Musikarkivet

Här finns såväl notsamlingar som inspelningar. Olika sorters musik är representerad: spelmansmusik, dragspelsmusik, klassisk musik för piano och orkester, hornblås och militärmusik samt schlagermusik, jazz och dansmusik från 1930-50-talet.

Pil Läs mer om vad som finns i musikarkivet

Besök arkivet

Arkivet är öppet för besökare onsdagar och fredagar mellan kl. 11 och 15 eller efter överenskommelse. För att få bästa möjliga service rekommenderar vi att du tar kontakt med oss innan besöket.

Pil Läs mer om vad som gäller när du besöker arkivet


 

Inger Stenman

Antikvarie

Telefon 0611-886 77
Mejl inger.stenman@murberget.se

 

 


 

Bild på arkivskåp